Inicio de sesión

Food Technology Traceability of Pathogens and Improvement of Microbiological Safety

​​The fundamental objective is to improve food safety (mainly dairy and baby food products, and meat products) through the genetic characterization of the main pathogens. This allows us to evaluate the traceability of persistent contaminations in the industry, the capacity to form biofilms, and the molecular mechanisms of response to disinfectants.

​más informaciÓN

​Envianos un email a: 
joaquin@inia.csic.es

Some of our activities related to dairy and baby food products, and meat products, are:

- Molecular traceability of Listeria monocytogenes, Salmonella enterica and Cronobacter spp. in the food production environment using whole genome sequencing.

- Effect of disinfectants used in the food industry on planktonic cells and biofilms of Listeria monocytogenes and Salmonella enterica.​

Request more information​

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento y con el fin de analizar las páginas más visitadas. Puede aceptar o rechazar nuestras cookies haciendo clic en los botones a continuación o visitando nuestra página de política de cookies. Se aplica una opción predeterminada de 'no consentimiento' en caso de que no se haga una elección y un rechazo no limitará su experiencia de usuario. Si desea obtener más información sobre nuestra política de cookies, haga clic en el botón "Más información" a continuación.